Αυτές οι εύκολες, μυρωδάτες Μηλοτηγανίτες Συνταγή είναι απλά ακαταμάχητες ! Πρόκειται για φέτες από μήλο βουτηγμένες σε έναν πηχτό, αφράτο χυλό και τηγανισμένες μέχρι να ροδίσουν. Σερβιρισμένες ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα , αποτελούν το ιδανικό γλυκό, πρωινό ή σνακ για όλες τις ώρες, ενώ γεμίζουν το σπίτι με υπέροχα αρώματα .

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τις Μηλοτηγανίτες

  • Μήλο (πολύ μεγάλο ή 2 μικρά) – 1 τεμάχιο
  • Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) – 1 κούπα (περίπου 120 γρ.)
  • Αυγό (μεγάλο) – 1 τεμάχιο
  • Γάλα – 1/4 κούπας περίπου (περίπου 60 ml)
  • Ζάχαρη – 3 κσ (κουταλιές σούπας, για πασπάλισμα)
  • Κανέλα – Λίγη (για πασπάλισμα)
  • Λάδι – Όσο χρειάζεται (για το τηγάνισμα, περίπου 2 εκ. ύψος στο τηγάνι)

Οδηγίες Εκτέλεσης

1. Προετοιμασία Χυλού: Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο γάλα σταδιακά (πρέπει να πάρετε έναν πηχτό χυλό ). Κρατάτε τον χυλό κατά μέρος.

2. Κόψιμο Μήλων: Ξεφλουδίζετε το μήλο και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κεντρικό μέρος με τα σπόρια. Το κόβετε σε φέτες περίπου 0.5 εκ. πάχος.

3. Τηγάνισμα: Βάζετε λάδι σε τηγάνι, περίπου 2 εκ. ύψος να ζεσταθεί (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά). Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μήλου στον χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρίζετε και από την άλλη. Δείτε κι άλλες συνταγές για τηγανίτες με φρούτα.

4. Σερβίρισμα: Βγάζετε τα μήλα σε πιατέλα (που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί), τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.


Αναλυτικοί Χρόνοι

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Τηγανίσματος: 15 – 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Ο Χυλός: Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ώστε να καλύπτει τη φέτα μήλου ομοιόμορφα και να μη στραγγίζει. Αν είναι πολύ αραιός, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Αν είναι πολύ πηχτός, προσθέστε μια κουταλιά γάλα.

Η Κανέλα: Η κανέλα είναι απαραίτητη, καθώς δένει ιδανικά με το μήλο και τη ζάχαρη. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μοσχοκάρυδο στη ζάχαρη πασπαλίσματος για έξτρα άρωμα.

Το Μήλο: Επιλέξτε ένα μήλο με σφιχτή σάρκα (π.χ. Granny Smith ή Φούτζι), ώστε να μην λιώσει κατά το τηγάνισμα .

Το Λάδι: Το λάδι πρέπει να είναι καυτό πριν μπουν οι μηλοτηγανίτες , αλλά η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος για να προλάβει να ψηθεί και το μήλο εσωτερικά.


 

Σχετικές Συνταγές

Εύκολη Μηλόπιτα Χωρίς Φύλλο

Αφράτες Τηγανίτες με Μαγιά

Ζουμερό Μπανανόψωμο


ΠΗΓΗ