Κέικ Μήλου

Αυτή είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ συνταγή για κέικ μήλου που γίνεται με φρέσκα και μυρωδάτα μήλα.
Αν αγαπάτε τα μήλα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το κέικ αφού είναι τόσο εύκολο και νόστιμο!

❤️ Υλικά:

7-8 μήλα
1/2 φλιτζάνι -100 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού -5 γρ κανέλα
1 1/8 φλιτζάνι -250 γρ βούτυρο κρύο
3 1/2 φλιτζάνια-500 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
2 αυγά και 2 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι -75 γρ άχνη ή ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας -30 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού -3 γρ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού – 5 g ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού -5 ml εκχύλισμα βανίλιας

Κατευθύνσεις:

1. Καθαρίζουμε 7-8 μήλα μεσαίου μεγέθους και τα τρίβουμε. Βάζετε το τριμμένο μήλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια υφή άμμου με μικρά κομμάτια βουτύρου.
3. Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Χωρίζουμε την παγωμένη ζύμη σε δύο μέρη. Απλώνουμε το πρώτο κομμάτι μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ. και περίπου στο μέγεθος του
ταψιού.
5. Ετοιμάστε ένα ταψί 33 εκ. x 23 εκ. με λαδόκολλα και τοποθετήστε τη ζύμη με πλάστη στον πάτο.
6. Προσθέστε από πάνω το μείγμα μήλου και απλώστε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Ανοιξτε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και τοποθετήστε το πάνω από το στρώμα μήλου.

7. Αλείφουμε με αυγο διαλλυμενο σε μια κουταλια νερο ,γάλα ή κρεμα γαλακτος και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
8. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πασπαλίστε με αχνη ζαχαρη πριν την κόψετε.

Η Συνταγή είναι της Loredana Balanga

Προηγούμενο άρθροΑπλό κεΐκ σοκολάτα με υλικά που πάντα θα βρείτε στο σπίτι……
Επόμενο άρθροΚέικ Vanilla MAGIC/Απαλό και κρεμώδες επιδόρπιο