Κέικ με κρέμα και καραμέλα

Απαραίτητα προϊόντα:

Για την βάση:

1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη
8 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
60 ml φυτικού λαδιού
60 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
100 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα

Για τη λευκή κρέμα:
30 γραμμάρια κορν φλαουερ
40 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
100 γραμμάρια φρέσκο ​​τυρί ρικότα
8 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας

Για την κρέμα καραμέλας:
100 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλοαυερ
120 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml ζεστό νερό
λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την βάση

Χτυπώντας το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε καλά.

Αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, ισιώνουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρη η οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
Αφαιρούμε και όσο είναι ζεστό ρίχνουμε 120 ml κρύο φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα. Αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη λευκή κρέμα
Ανακατεύοντας το κορν φλαουερ με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και
μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει τελείως το μείγμα, ανακατεύοντας ζωηρά όλη την ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να απορροφήσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί Ricotta και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατέψτε. Ρίξτε αυτή την κρέμα πάνω από την βάση. Ισιώνετε και αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε κρέμα καραμέλας
Χτυπώντας το κορν φλαουερ σε ένα μπολ με 100 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με αντικολλητική επικάλυψη βάζουμε τη ζάχαρη και την καραμελώνουμε. Μόλις γίνει αυτό, ρίξτε το ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Μόλις ανακατευτεί καλά, ρίχνουμε το μειγμα με το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε και κρυώστε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω στη λευκή κρέμα και ισιώνουμε. Αφήστε να κρυώσει.
Στη συνέχεια λιώστε τη λευκή σοκολάτα και διακοσμήστε το γλυκό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Receptite.online

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στην λαδόκολα
Επόμενο άρθροΠατοκεφτέδες Φούρνου…Είναι πιο νόστιμα από τηγάνι “Δοκιμάστε το, δεν θα το μετανιώσετε”