Αυτά τα φανταστικά κουλουράκια είναι αφρός, είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές που φτιάχνω όταν θέλω να γεμίσω το σπίτι μου με υπέροχες μυρωδιές και να προσφέρω στην οικογένειά μου κάτι πραγματικά νόστιμο. Επιπλέον, αυτά τα κουλουράκια έχουν μια ιδιαίτερη αφράτη υφή που τα κάνει να λιώνουν στο στόμα, ενώ παράλληλα η γεύση τους είναι απλά εθιστική και δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτα Κουλούρια
Φτιάξε τα πιο αφράτα και αρωματικά κουλούρια με αυτή την εύκολη συνταγή. Με βούτυρο, γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού, αυτά τα κουλούρια είναι σαν αφρός και λιώνουν στο στόμα. Δοκίμασέ τα και θα τα λατρέψεις!
Ingredients
- 600-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130-150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130-150 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- Ενάμιση φακελάκι ξηρή μαγιά
- 100 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2-3 κσ γιαούρτι
- Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 3 βανίλιες
Για το Στόλισμα
- Ένα κροκάδι αυγού
- Λίγο λάδι
- Λίγο γάλα
- Κερασάκια γλασέ σε κομματάκια ή αμύγδαλα φιλέ
Instructions
Διαλύω το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και αφήνω να κρυώσει ελαφρά. Στη συνέχεια, σε μπολ βάζω την μαγιά, 1 κσ ζάχαρη, 4-5 κσ αλεύρι και λίγο από το γάλα, ανακατεύω καλά να γίνει χυλός και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η μαγιά.
Παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνω τα αυγά, το ξύσμα, το βούτυρο, το γιαούρτι, το γάλα, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Μόλις φουσκώσει η μαγιά και αφρίσει, τη ρίχνω στο μίγμα των αυγών.
Προσθέτω λίγο λίγο και το αλεύρι και φτιάχνω ζύμη μαλακή. Την βάζω σε μπολ και την σκεπάζω για να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη, πλάθω κουλούρια στο σχήμα που θέλω και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αφήνω να φουσκώσουν λίγο, τα αλείφω με κροκάδι αραιωμένο με λίγο λάδι και λίγο γάλα και τα στολίζω με αμύγδαλα φιλέ ή με κερασάκια γλασέ σε κομματάκια. Τέλος, τα ψήνω στους 190 βαθμούς πάνω κάτω θέρμανση, μέχρι να χρυσίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα
Χρήσιμες Συμβουλές για Τέλεια Κουλουράκια Αφρός
Για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτή τη συνταγή για φανταστικά κουλουράκια αφρός, προτείνω να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, μην βιαστείτε με το φούσκωμα της ζύμης – όσο περισσότερο την αφήσετε, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κουλουράκια σας!
Ένα ακόμη μυστικό είναι να μην ζυμώσετε υπερβολικά τη ζύμη, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα κουλουράκια αφρός σκληρά. Τέλος, αν θέλετε να προσδώσετε επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαστίχα ή μαχλέπι στη ζύμη.











