Τα παιδιά θα τα ζητούν καθημερινά και είναι μία τέλεια ιδέα για κολατσιό στο σχολείο, στην εκδρομή παντού!
Υλικα 
Για την μαγια:
2 ποτήρια γάλα (χλιαρό)
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
1 μαγιά νωπή (ένα κύβο)
2 φλιτζανάκια του ελληνικου καφέ  καφέ αλεύρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί το μείγμα

Στην  συνέχεια προσθέτουμε
1 αυγό
1 κ.γ. ζάχαρη,
1 κ.γ. αλάτι

3 φλιντζανάκια του καφε  σπορέλαιο και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει αφράτη η ζύμη περίπου 450 γρ. Τα αφήνουμε για 30-40  λεπτά να φουσκώσουν.

και ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλο.

Βάζουμε μια κουταλιά γέμισης σε κάθε φυλλαράκι, το κλείνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και το πιέζουμε να κολλήσουν καλά οι άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Στρώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
και αραιώνουμε εναν κρόκο με 1 κουταλιά νερό, και 1 κουτάλια του γλυκου ελαιολαδο
Προσεκτικά, αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για την γέμιση φέτα της αρεσκείας σας.

 

Ευχαριστούμε για την συνταγή την  Δήμητρα Μάκης

Προηγούμενο άρθροΨητές Μελιτζάνες γεμιστές (Παπουτσάκια)
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες