Οι Αφράτες Τηγανίτες για Πρωινό είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Επίσης, η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
- Γάλα: 2 ποτήρια
- Αυγά: 2 τεμάχια
- Ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: όσο πάρει (περίπου 2-2,5 κούπες)
Για το τηγάνισμα:
- Σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να έχω έναν πηχτό χυλό, ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ ρευστό. Θυμήσου: δεν θέλω να ανακατέψω υπερβολικά!
Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο. Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό για να βγουν οι **Τηγανίτες** ακόμα πιο αφράτες.
Τηγανίζουμε σε τηγάνι, στο οποίο έχουμε βάλει σπορέλαιο σε βάθος 2 εκ. και το έχουμε ζεστάνει στους 180°C.
Ρίχνω μια μικρή κουτάλα από τον χυλό στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Μόλις δω φυσαλίδες να σκάνε στην επιφάνεια, τις γυρίζω μία ή δύο φορές,και τις βγάζω σε μια πιατέλα.
Σερβίρω αμέσως τις **Αφράτες Τηγανίτες** ζεστές, περιχύνοντάς τες με μέλι και πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για την ξεκούραση του χυλού)
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για σκέτο γάλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπιτικό γιαούρτι ή ξινόγαλο για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις στη ζύμη λίγο τριμμένο καρύδι ή κανέλα. Δες κι άλλες συνταγές για κέικ με μέλι για περισσότερη έμπνευση στο πρωινό.
Για μια πιο σοκολατένια εκδοχή, αντί για μέλι, σερβίρισε με λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολατένια γλυκά.
Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou









