ΥΛΙΚΑ:                                                                                              1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό,                                                                        2 φακελάκια ξερή μάγια,                                                                            1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό,                                                                        1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,                                                              1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο,                                                                      5 ποτηριά νερού αλεύρι περίπου ,                                                                    300 γραμμάρια κομμένες φέτες κασέρι,                                                              1 ποτήρι νερού τριμμένο κασέρι,                                                                    2 κρόκους αυγών!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                          Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,της μαγιές,                                                      2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πηρουνι!                                    Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι!Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι!                                                                               Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε θέλουμε μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει!Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!Στην συνεχεία την ξεφουσκωνουμε με το χερι ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ταψάκι λαδωμένο την πατάμε να ανοίξει και την σκεπάζουμε 30 λεπτά!        Στην συνεχεία με τα δάχτυλα την τρυπάμε γύρω γύρω και τοποθετούμε τα κομμάτια κασέρι,αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

Ευχαριστούμε την

ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!!!!

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη Αλμυρή Γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΧωριάτικο σαντουιτς σε αραβική πίτα