Το τέλειο, ζεστό αφράτο κέικ μηλόπιτα, ένα γλυκό που γεμίζει το σπίτι με τα πιο όμορφα αρώματα κανέλας και λεμονιού, θυμίζοντάς μας τις πιο ζεστές αναμνήσεις. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που, παρόλο που είναι απλή, χαρίζει ένα απίστευτα ζουμερό και μαλακό αποτέλεσμα, ιδανικό για τον καφέ, το τσάι ή για επιδόρπιο. Ακολουθήστε με στα βήματα για να γίνει το κέικ σας αφράτο, χρυσαφένιο και πεντανόστιμο!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μηλόπιτα με Κανέλα

Το κέικ μηλόπιτα μέσα στο ταψί, βγαλμένο μόλις από τον φούρνο με χρυσαφένια επιφάνεια

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα αφράτο κέικ μηλόπιτα, ζουμερό και γεμάτο άρωμα κανέλας και λεμονιού. Αυτή η πανεύκολη συνταγή είναι ιδανική για το απογευματινό σας τσάι ή για ένα γλυκό επιδόρπιο. Ακολουθήστε τα απλά βήματα και απολαύστε το

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για ένα ταψί 34x24 εκ. θα χρειαστείτε:

  • 3 μεγάλα αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3/4 κούπας (150 γρ.) ζάχαρη
  • 3/4 κούπας (180 ml) γάλα
  • 1/3 κούπας (80 ml) λιωμένο βούτυρο
  • 2 1/2 κούπες (300 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Εκχύλισμα βανίλιας (ή μία βανιλίνη)
  • Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • Μήλα (σε κύβους), ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση
  • Λίγο φυτικό λάδι (για το ταψί)

Instructions

Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα για να γίνει το αφράτο κέικ μηλόπιτα σας τέλειο.

1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). αλείφω ένα ταψί 34×24 εκ. με λίγο φυτικό λάδι.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τρία μεγάλα αυγά μαζί με μια πρέζα αλάτι.

3. Προσθέτω τη ζάχαρη 150 γραμμαρίων, το γάλα 180 ml και το λιωμένο βούτυρο 80 ml, έπειτα βάζω και το εκχύλισμα βανίλιας.

4. Ανακατεύω μέσα το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, μαζί με το ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

6. Προσθέτω σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7. Διπλώνω απαλά μέσα στο μείγμα τους κύβους μήλου.

8. Μεταφέρω το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα.

9. Ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα που βυθίζω στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

10. Σερβίρω το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Συμβουλές για Ζουμερό Κέικ

  • Μήλα: Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα διαφορετικών μήλων (π.χ. κάποια πιο όξινα και κάποια πιο γλυκά) για πιο πλούσια γεύση.
  • Άρωμα: Μην παραλείψετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς φωτίζουν τη γεύση του κέικ.
  • Πρόσθετα: Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σταφίδες για έξτρα υφή, αν σας αρέσουν.

    Προτάσεις Σερβιρίσματος

    Σερβίρισμα: Το κέικ μηλόπιτα είναι καλύτερο όταν σερβίρεται ζεστό. Μπορείτε να το κόψετε σε τετράγωνα και να το προσφέρετε σκέτο ή να προσθέσετε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη σάλτσα καραμέλας από πάνω.