Τουλουμπάκια υπέροχα σιροπιασμενα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Σιρόπι (Βράζουμε για 4 λεπτά από την στιγμή του βρασμού)
700 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ νερό
150 γρ Γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας

Για τα Τουλουμπάκια
325 γρ νερό
50 γρ Ελαιόλαδο
10 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ αλάτι
250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
25 γρ κορν Φλάουερ
3 Αυγά Μεσαία
1 βανίλια

Φιστίκι Αιγινης για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε την ζύμη για τα τουλουμπάκια που μοιάζει πάρα πολύ με την ζύμη από τα σου Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο το νερό τη βανίλια τη ζάχαρη και το αλάτι και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά

Οταν αρχίζουν να βράζουν τα υγρά υλικά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Πρέπει να είναι σταθερή εύπλαστη και να μην κολλάει στα τοιχώματα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της

Αφού έχει πέσει η θερμοκρασία από τη ζύμη προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Βάζουμε μία ποσότητα από τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ ενώ ταυτόχρονα έχουμε βάλει
το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Οταν έχει ζεσταθεί το λάδι κοβουμε τουλουμπάκια Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού σε μέγεθος ότι επιθυμεί ο καθένας

Το σιρόπι το έφτιαξα από την αρχή καθώς το θέλουμε κρύο όπου έβαλα όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα έβρασα είναι τέσσερα λεπτά από τη στιγμή του βρασμού τα αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
Ετοιμα με υπέροχο χρώμα τα αποσύρουμε με μία κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τη δεύτερη δόση για τηγάνισμα
Ετσι όπως είναι ζεστά και έχουν στραγγίσει το λάδι τους τοποθετώ στο κρύο σιρόπι που φτιάξαμε νωρίτερα και τα σιροπιαζω για πέντε λεπτά μετά τα πέντε λεπτά μπορείτε να τα αφήσετε και περισσότερο εάν θέλετε αποσύρομαι τα τουλουμπάκια από το σιρόπι τα βάζουμε σε μία πιατέλα μέχρι να τελειώσουμε με το σιρόπιασμα από όλα

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα τουλουμπάκια και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε απευθείας
Τα τοποθετούμε σε μία ωραία πιατέλα ή σε ένα πιάτο και τα πασπαλίζουμε Με λίγη κανέλα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή καρύδια ότι επιθυμείτε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Σούπα των βουνήσιων…την δοκιμάσαμε σε μια ταβέρνα στ’ Αγραφα
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα με dressing γιαουρτιού μαγιονέζας