Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για λουκουμάδες με ζάχαρη που είναι τόσο αφράτοι και λαχταριστοί, που θα τους λατρέψετε! Είναι ένα κλασικό γλυκό που αρέσει σε όλους και με αυτή τη συνταγή θα γίνουν τέλειοι, τραγανοί απ’ έξω και μαλακοί σαν σύννεφο από μέσα.

Λουκουμάδες με ζάχαρη

Λουκουμάδες με ζάχαρη

Φτιάξτε σπιτικούς, αφράτους λουκουμάδες με ζάχαρη, ακολουθώντας αυτή την εύκολη συνταγή! Ιδανικοί για ένα γλυκό σνακ ή επιδόρπιο.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτούς τους υπέροχους λουκουμάδες θα χρειαστούμε τα εξής:

  • 240 ml χλιαρό προς ζεστό νερό
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα

Instructions

  1. Σε ενα μπόλ βαζουμε το ζεστο νερο, την μαγια, την μιση ποσοτητα απο την ζαχαρη και ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη και η μαγια. Προσθετω τρεις κουταλιες της σουπας απο το αλευρι και αφηνω για δεκα λεπτα να ενεργοποιηθει η μαγια.
  2. Στην συνεχεια προσθετω την υπολοιπη ζαχαρη, το αυγο, την υγρη βανιλια. Προσθετω στο αλευρι το αλατι και προσθετω σταδιακα το αλευρι με το βουτυρο. Προσθετω μια βουτυρο, μια αλευρι.
  3. Ζυμωνω στο χερι η στην κουζινομηχανη μεχρι να εχω μια ελαστικη, μαλακη ζυμη. Αφηνω να φουσκωσει μια ωρα. Κοβω τους λουκουμαδες, τους τηγανιζω σε καλα ζεσταμενο λαδι και οσο ειναι ακομη ζεστοι τους περναω απο την ζαχαρη.

Η Συνταγη ειναι της κας Geri Dako

Notes

Χρήσιμα Tips για τους Τέλειους Λουκουμάδες

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι λουκουμάδες σας απλά τέλειοι. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό, όχι καυτό, για να μην κάψει τη μαγιά. Αν είναι κρύο, η μαγιά δεν θα ενεργοποιηθεί. Μην υπερφορτώσετε το τηγάνι με πολλούς λουκουμάδες ταυτόχρονα, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα γίνουν τραγανοί. Τηγανίστε τους σε δόσεις. Για ακόμα πιο νόστιμους λουκουμάδες, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή