Υλικά:

2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια κασέρι, χοντροτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη μαγιά το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεψα τα υλικά και πήρα μια μαλακή ζύμη,
την έβαλα επάνω στον πάγκο κουζίνας και ζυμωσα λίγη ώρα.
Εβαλα στο μπολ και τη σκέπασα να διπλασιαστεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη πλάθουμε στρόγγυλα κουλουράκια.
Βουτάμε τα κουλουράκια σε νερό και μετά σε χοντρό τριμμένο κασέρι
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου