Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι είναι απλό στην παρασκευή του και απολαυστικά αφράτο, με έντονη γεύση λεμονιού. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση (Κέικ):
- 3 μεγάλα Αυγά
- 1 κούπα (200γρ) Ζάχαρη
- 1 κούπα Ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας Γιαούρτι στραγγιστό
Για το γλυκό (Αλεύρι και Διογκωτικά):
- 2 κούπες (400γρ) Φαρίνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
- Λίγο Αλάτι
Για το άρωμα:
- 6 κουτάλια Χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 Λεμόνι
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί νούμερο 24.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αυτό στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έχουμε τη ζύμη για το Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι να κρυώσει, αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55-60 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος ψύξης (πριν το σερβίρισμα).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για ακόμα πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι με χυμό λεμονιού και ζάχαρη και να ραντίσετε το Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Δείτε κι άλλες συνταγές με λεμόνι.
Μην παραχτυπήσετε το μείγμα αφού προσθέσετε το αλεύρι. Ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα, όσο ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά, για να εξασφαλίσετε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
Αν θέλετε το κέικ σας να είναι πιο πλούσιο, αντικαταστήστε το ηλιέλαιο με λιωμένο βούτυρο. Δες ιδέες για γλυκά με γιαούρτι.
Σχετικές Συνταγές
Η Συνταγή είναι της κας Ευγενια Ζακκα








