Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Υλικά

250 γραμ χοντρό σιμιγδάλι
250 γραμ βούτυρο αγελαδινό
200 γραμζάχαρη
200 γραμ αγελαδινό γιαούρτι
1 μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
5 αυγά
70 γραμ ινδοκάρυδο
ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη 6 λεπτά
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών, γιαούρτι, ξύσμα, έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα τέλος μπέικιν, καρύδα και σιμιγδάλι.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας

Σιρόπι
750 γραμμάρια νερό
500 γραμ ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
Βράζουμε να δέσει
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό,καυτό σιρόπι!Αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών
50 γραμ ινδοκάρυδο
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα, μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε βανίλια, βούτυρο, κρόκους και ινδοκάρυδο.
Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διάκοσμουμε με ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ευχαριστούμε την Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο Κέικ Μπισκότων
Επόμενο άρθρο2 Μόλις κουταλιές την ημέρα αυτού του σπιτικού φαρμάκου για ΑΜΕΣΗ απώλεια βάρους