Κέικ Σοκολάτας

Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό σοκολάτας! Διάλεξα επίτηδες προϊόντα που έχει ο καθένας στο σπίτι του ή τουλάχιστον θα έβρισκε εύκολα και γρήγορα!

Υλικά!

4 μεγάλα αυγά XL ή 5 μικρότερα
50 γρ λιωμένο βούτυρο
50 ml. κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
1 κουτ βανίλια
100 g ζάχαρη
50 g σκόνης κακάο

με την γκαναζ:

130 ml. κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
25 γρ κακάο
30 γρ ζαχαρη

Εκτέλεση

Βάλτε τα όλα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε μέτρια ή χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνουμε τα ασπράδια στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρεγκα και τα προσθέτουμε στο άλλο μείγμα. Αδειάζουμε σε κατάλληλο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο, με την πόρτα ανοιχτή.
Στην αρχή το κέικ φουσκώνει, μετά πέφτει, αυτό είναι φυσιολογικό. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω τη γκανάζ και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Από πάνω έβαλα άχνη ζαχαρη.

Καλη Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με 3 σοκολάτες
Επόμενο άρθροΓαύρος σάντουιτς παναρισμένος με κακάο…πολύ απλό πιάτο στην προετοιμασία αλλά και ξεχωριστό