❤️ Βάφλες με καραμελωμένα μήλα και κανέλα❤️

Συστατικά:

Για τα καραμελωμένα μήλα
2 μήλα
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουτ χυμό λεμονιού

Για το μείγμα βάφλας
2 αυγα
80 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ βούτυρο μαλακό
200 γρ αλεύρι
1 π. μπέικιν πάουντερ
1 κγ αλάτι
2 βανίλιες
200 ml φρέσκο ​​γάλα

Για επικάλλειψη
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.Τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
(παράλειψα τον χυμό λάιμ) Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπλέντερ ή με μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μείγματος για τις βάφλες. Τέλος προσθέτουμε τα καραμελωμένα μήλα. Ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε την απαιτούμενη ποσότητα στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμη. Όσο είναι ακόμη ζεστά τα ρολάρουμε καλά με τη ζάχαρη και μείγμα κανέλας.
Ο συνδυασμός όλων των αρωμάτων είναι απερίγραπτος.

Καλή Απόλαυση 🧑‍🍳.

ΠΗΓΗ: Rumi Shencheva-Tenkova

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα τραγανή και πολύ νόστιμη 🙂
Επόμενο άρθροΜπισκότο κέικ πυραμίδας…ετοίμασα για την επέτειο του γάμου μας