Βασσιλόπιτα με κόκκινη ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ 

Υλικά

1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο,
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
6 αυγά,
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Μία σακκούλα κόκκινη ΦΑΡΙΝΑ Γιώτης,
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα.
Ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Χτυπάτε τὸ βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα-ένα τ’ αὐγά, λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Οταν το μείγμα γίνει αφράτο ρίχνετε άλληλοδιαδόχως τη ΦΑΡΙΝΑ και το γάλα, ενώ ἀνακατεύετε το μείγμα συνεχώς.
Τὸ βάζετε σε ταψί Νο 30, βουτυρωμένο, και στρωμένο στον πάτο με λαδόχαρτο.
̓Αλείφετε καί τό χαρτί με βούτυρο.
Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε μέτριο φούρνο – 177° Κελσίου ἐπὶ 50 λεπτά.
Όταν κρυώσει κοσκινίζετε ἐπάνω ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα με μαρμελάδα δαμάσκηνο
Επόμενο άρθροΚορμός με ψωμί του τοστ…είναι φανταστικός