Βραχάκια

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μικρά βουνά από φιστίκια καλυμμένα με λιωμένη σοκολάτα, η ιδιαιτερότητα έγκειται στη χρήση αλατισμένων φιστικιών που τα κάνει
τέλεια για όσους αγαπούν την αντίθεση γλυκό-αλμυρού και είναι επίσης ένα γλυκακι που αγαπούν πολύ τα παιδιά.

Συστατικά:

300 γρ αλατισμένα φιστίκια
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
100 γρ λευκή σοκολάτα
χρωματιστά κουφέτα κατά προτίμηση για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σπάμε τη μαύρη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, στη συνέχεια προσθέτουμε τη σπασμένη λευκή σοκολάτα και περιμένουμε να λιώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αλατισμένα φιστίκια και ανακατεύουμε όλα καλά ώστε τα φιστίκια να καλυφθούν εντελώς με σοκολάτα.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, πάρτε μερικά φιστίκια και σχηματίστε πολλούς λίγο-πολύ μεγάλους σωρούς σε ένα φύλλο λαδόκολλας, σε μικρή απόσταση.
Μόλις ολοκληρώσετε την κατασκευή των “βουνων” μπορείτε να τα διακοσμήσετε με χρωματιστά κουφέτα και απλά πρέπει να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως για να τα
απολαύσετε.

Συμβουλή:
Χρησιμοποίησα μόνο αλατισμένα φιστίκια στη συνταγή, αλλά μπορείτε επίσης να ανακατέψετε (200 γρ αλατισμένα φιστίκια και 100 γρ ανάλατα φιστίκια)
αν δεν σας αρέσει πολύ η αντίθεση γλυκό-αλμυρού.
Αν, από την άλλη, θέλετε να νιώσετε περισσότερο την αντίθεση γλυκό-αλμυρού, προσθέστε μια πρέζα αλάτι όταν λιώσετε τη σοκολάτα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο ή ακόμα και να επιλέξετε ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων.
Αν θέλετε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο μαύρη σοκολάτα ή μόνο σοκολάτα γάλακτος.
Δοκίμασα και την εκδοχή μόνο με λευκή σοκολάτα, οπότε η επιλογή είναι δική σας.

H συνταγή είναι της Katia Vaccaro

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σε ομελέτα….ειναι εξαιρετικά !!!!
Επόμενο άρθροΚαρμπονάρα Ιταλική