Γαλατόπιτα

Μοναδική γεύση!

Υλικά:

1,500ml φρέσκο γάλα
400γρ.ζάχαρη
300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
3 βανίλιες
5 κουταλιες μαργαρίνη Bella
Για το σερβίρισμα:
Κανέλα σκόνη
Ζάχαρη άχνη

Τρόπος Παρασκευής:

Σε μια κατσαρολα βάζουμε το γαλα την ζαχαρη το βούτυρο και της βανιλιες μολις βράσει προσθετουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μεχρι να πήξει η κρεμα.Χτυπαμε παρα πολυ καλα τα αυγα και τα προσθέτουμε στην κρεμα και ανακατεύουμε γρηγορα.Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρεξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.Το αφήνουμε τουλαχιστον 30 λεπτα να κρυωσει κόβουμε σε κομμάτια πασπαλιζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
Προηγούμενο άρθροΚέρατα με τυρί από τα παιδικά μου χρόνια…λιώνουν στο στόμα σας
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με μανιτάρια και ρύζι μπασμάτι