Γαλλικό Τοστ

Τα υλικά που χρειαζόμαστε σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο μας ανά πάσα στιγμή.

Υλικά:

8 φέτες ψωμί του τοστ
4 φέτες τυρί έμμενταλ (ή τσένταρ)
4 φέτες βραστό ζαμπόν (ή βραστή γαλοπούλα)
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
40 ml ηλιέλαιο
80 γρ. τριμμένο τυρί έμμενταλ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο .
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με σύρμα.
Γεμίζουμε ανά δύο φέτες τοστ με φέτες ζαμπόν και τυρί.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι.
Περνάμε τα τοστ από το μείγμα της κρέμας και τα σοτάρουμε στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα τοστ.
Προσθέτουμε στο μείγμα που θα περισσέψει το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το μίγμα πάνω από τα τοστ που έχουμε στο ταψί.
Γυρίζουμε το φούρνο μας στο γκριλ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε ζεστά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με Σάλτσα Καραμέλας – Θα φτιάχνετε αυτό το γλυκό κάθε μέρα, Χρειάζεται μόνο 10 λεπτά!
Επόμενο άρθροΗ Μαρμαρένια Φράουλα….φανταστικό γλυκάκι και ευκολο