Σφολιάτα ρολά καρύδας

Υλικά:

500γρ αλεύρι 0
250 g γάλακτος
1 αυγό
80 g ζάχαρη
60 g σπορέλεαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
15 g μαγιά μπύρας
60 g βούτυρο (ή μαργαρίνη)
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της αρεσκειάς σας
Αλεύρι καρύδας καρύδας για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη, μαγια, γάλα, σπορέλαιο, αυγό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζυμης.
Μετα την βγάζουμε στον πάγκο μας αλευρωμένο πάγκο μας και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη και μαλακή.
Την βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ (σε αυτό που βάλαμε τα υλικά) την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ωρα να φουσκώσει.

Την βγάζουμε σε αλευρωμένο παγκο και την ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο (55χ45 εκ) και το αφήνουμε εκεί να περιμένει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, ζάχαρη, και τα λιώνουμε μαζί και μετα προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα σαν κρέμα.
Ισώνουμε με ένα μαχαίρι το παραλληλόγραμο της ζύμης και αλείφουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.

Το διπλώνουμε το φύλλο στην μέση από την στενή πλευρά και το κόβουμε με μια ροδέλα για πιτσα ή ένα κοφτερο μαχαίρι σε 16 λωρίδες.

Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τυλίγουμε και τις βάζουμε μεσα σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένo φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Αλειφουμε γυρω γύρω και απο πάνω με μαρμελάδα βερίκοκο και διακοσμούμε όλες τις πλευρές με καρύδας
τριμμένη

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΣκοπελίτικες τυρόπιτες
Επόμενο άρθροΚανταΐφι Πουτίγκα…Ένα γλυκό για τις γιορτές