Γαρίδες στο τηγάνι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για νηστίσιμες ηλιέλαιο – ελαιόλαδο),
700 gr γαρίδες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 λεμόνι, χυμό
ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέση υψηλή φωτιά και στη συνέχεια ανακατεύουμε το σκόρδο
για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τη γαρίδα για περίπου 2-3 λεπτά
σε κάθε πλευρά ή έως ότου η γαρίδα αρχίσει να γίνεται ροζ.
Αφαιρέστε τη γαρίδα από τη φωτιά και ανακατέψτε το χυμό λεμονιού.
Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα λάχανο…πιο εορταστική
Επόμενο άρθροΑρωματικό γιουβετσάκι με γαρίδες και ντομάτα