Οι **Γεμιστές Πιπεριές Ψητές** είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η γέμιση με την πλούσια ποικιλία τυριών, τη φέτα, τα φρέσκα αρωματικά και τις ντομάτες κεράσι τις κάνει ακαταμάχητες. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, είτε ως ορεκτικό είτε ως ελαφρύ κυρίως γεύμα. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τις πιπεριές:

  • Κόκκινες πιπεριές (μεγάλες και μακριές): 6
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι

Για τη γέμιση τυριών και αρωματικών:

  • Κατσικίσιο τυρί: 300 γρ.
  • Τυρί φέτα: 200 γρ.
  • Τριμμένο τυρί Cheddar: 100 γρ.
  • Φρέσκια μέντα (ψιλοκομμένη): ½ φλιτζάνι
  • Ντομάτες κεράσι (ψιλοκομμένες σε κύβους): 6
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Τριμμένο πιπέρι

Για έξτρα γεύση (προαιρετικά):

  • Λουκάνικα ή κύβοι μπέικον: 100 γρ.

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση.

Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το κατσικίσιο τυρί, τη φέτα, το Cheddar, τις ντομάτες, τη μέντα, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Προσθέτω πιπέρι και δοκιμάζω για να δω αν χρειάζεται αλάτι (τα τυριά είναι ήδη αλμυρά).

Εάν χρησιμοποιήσω μπέικον ή λουκάνικα, τα σοτάρω σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και μετά τα προσθέτω στο μπολ με τη γέμιση και ανακατεύω καλά.

Προθερμαίνω το φούρνο στους **200 βαθμούς Κελσίου**.

Κόβω τις πιπεριές κατά μήκος με ένα μαχαίρι. Αφαιρώ προσεκτικά τα σπόρια και τον απ’ έξω υμένα.

Χωρίζω το μείγμα της γέμισης σε 6 ίσα μέρη και γεμίζω τις πιπεριές.

Τοποθετώ τις **Γεμιστές Πιπεριές Ψητές** σε ένα ρηχό ταψί και ρίχνω το ελαιόλαδο ομοιόμορφα από πάνω. Μπορώ να χρησιμοποιήσω οδοντογλυφίδες για να κρατήσω κλειστές τις πιπεριές, αν χρειάζεται.

Ψήνω για περίπου **40 λεπτά** μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πάρει ωραίο χρώμα η γέμιση.


Αναλυτικοί χρόνοι

Προετοιμασία και Ψήσιμο

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 60 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για το σοτάρισμα του μπέικον, αν χρησιμοποιηθεί).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνουν οι **Γεμιστές Πιπεριές Ψητές** ακόμα πιο ζουμερές, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος στη γέμιση. Αντί για μέντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασιλικό. Δείτε και άλλες συνταγές με λαχανικά.

Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε στη γέμιση λίγη καυτερή πιπεριά (τσίλι) ψιλοκομμένη ή μια πρέζα μπούκοβο.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις κόκκινες πιπεριές με πορτοκαλί ή κίτρινες. Ταιριάζουν τέλεια και οι γεύσεις των τυριών! Δείτε ιδέες για αλμυρές πίτες για ένα ολοκληρωμένο μπουφέ.


ΠΗΓΗ: socraticfood.com