Γιαννιώτικο Κανταΐφι

Υλικά

για το σιρόπι:

1 κγρ ζάχαρη
700 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
φλούδες από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

για τη γέμιση ξηρών καρπών:
500 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
150 γρ ψίχα ψωμιού ξερή
2 κσ κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
2 βανιλίνες

για το ρολό καταΐφι με μπακλαβά:
12 φύλλα φύλλου
400 gr ζύμη καταΐφι τριμμένη
350 ml βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

για τη γέμιση ξηρών καρπών
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Πάρτε ένα φύλλο και ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και ρίξτε και λίγο βούτυρο.
Ξεμπλέξτε λίγη τριμμένη ζύμη καταΐφι και τοποθετήστε την κατά μήκος της πιο κοντής πλευράς του φύλλου.
Ρίξτε και λίγο λιωμένο βούτυρο στο καταΐφι. Προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας γέμιση ξηρών καρπών πάνω από το καταΐφι και στη μέση από τη μια πλευρά στην άλλη. Τυλίγουμε σε ρολό από τη μια άκρη στην άλλη.

Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα 40×30 εκ. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το καταΐφι. Κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 90 λεπτά.
Περιχύνουμε τα ζεστά ρολά με το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν όλο το βράδυ. Έτοιμο το Γιαννιώτικο σας!!!

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικά νοστιμο κεικ σοκολατας φτιαγμενο με νερο και χωρις αυγα
Επόμενο άρθροΚέικ Λεμονιού» αυτό το κέικ είναι τόσο υγρό και ξεχειλίζει από γεύσεις