Γιαουρτίνη της μαμάς!!!

6 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρμ
1 κεσεδάκι βούτυρο( μισό φυτίνη μισό καλό βούτυρο)
1 κεσεδάκι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα στο μούλτι
2 και 1/2 κεσεδάκια κοφτά σιμιγδάλι ψιλό
4 βανίλιες
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
250 γρμ ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετή ώρα με το μίξερ χειρός κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα το γιαούρτι τις βανίλιες το σιμιγδάλι με την μαρέγκα εναλλάξ και τέλος τα αμύγδαλα.
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω κάτω σε 30 Νο ταψί !
Χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φουρό εμένα μου πήρε τρία τέταρτα στην μισή ώρα το κοιτάτε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας!!

Σιρόπι
4 φλυτζάνες ζάχαρη ,3 1/2 νερό μια φλούδα λεμονιού για 7 λεπτά από το σημείο βρασμού
Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το γλυκό μόλις βγει και σιροπιάζουμε!!
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι!!!

Εκτέλεση φωτό από  Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Προηγούμενο άρθροΚουνουπίδι με σάλτσα τυριού φέτας
Επόμενο άρθροΕύκολο Κέικ με κρέμα και βατόμουρα…με τέλεια βάση