Αν ψάχνεις για ένα ζουμερό και νόστιμο πιάτο, τότε το Γκούλας κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή! Η σάλτσα του γίνεται απίστευτα πλούσια και βελούδινη, ενώ το φιλέτο κοτόπουλο παραμένει τρυφερό και απορροφά όλα τα αρώματα. Είναι ένα φαγητό που δεν χρειάζεται πολύ κόπο, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γκούλας κοτόπουλο
Μια συνταγή για Γκούλας κοτόπουλο, ένα ζεστό και χορταστικό φαγητό που είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια. Με την πλούσια σάλτσα του και το τρυφερό κοτόπουλο, είναι ένα πιάτο που θα λατρέψεις. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, οπότε δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην το δοκιμάσεις!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε:
- 500-600 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο
- 1 Καρότο
- 1-2 Κρεμμύδια
- 1-2 Σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. Ηλιέλαιο
- 1,5 φλιτζάνι Νερό
- 2 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι
- 1 κ.σ. Τοματοπελτές
- 1 κ.σ. Αλεύρι
- 1-2 Φύλλα δάφνης
- Αλάτι, Πιπέρι (όσο θέλετε)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
1. Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. τα βάζω σε ένα ζεστό τηγάνι με ηλιέλαιο και τα σοτάρω ελαφρά. Προσθέτω στο τηγάνι το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. ανακατεύω καλά και τα αφήνω να σοταριστούν για περίπου 5-7 λεπτά. χαμηλώνω τη φωτιά.
2. Προσθέτω στο μείγμα το γιαούρτι, τον τοματοπελτέ και το αλεύρι. ανακατεύω πολύ καλά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά.
3. Ρίχνω στο τηγάνι το νερό, ανακατεύω προσεκτικά, προσθέτω αλάτι και πιπέρι, και αφήνω το φαγητό να πάρει μια βράση. στη συνέχεια, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτω τον δαφνόφυλλο και ανακατεύω.
4. Σερβίρω το γκούλας με ρύζι, πατάτες πουρέ ή μακαρόνια και φρέσκα λαχανικά.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το γκούλας κοτόπουλο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέμα: Αν δεν βρεις σμετάνα, μπορείς να την αντικαταστήσεις με κρέμα γάλακτος ή ακόμα και με γιαούρτι στραγγιστό.
- Άρωμα: Μπορείς να προσθέσεις λίγη καπνιστή πάπρικα μαζί με τον πελτέ για πιο πλούσια γεύση.
- Προσθήκη υγρών: Είναι σημαντικό να προσθέσεις το νερό σταδιακά και να ανακατεύεις καλά, για να μην σβολιάσει το αλεύρι.









