Γλυκιά Γιαουρτο-Τυρόπιτα με σταφίδες

Όσο απλή και αν φαίνεται αυτή η Πίτα είναι τόσο νόστιμη!
Το ανθότυρο η σταφίδα  και η σφολιάτα – ένας υπέροχος συνδυασμός.

Υλικα:

800 gr σφολιάτα
600 gr φρέσκο ​​τυρί cottage ή γιαουρτι
150 gr τυρί φέτα
3 αυγά
1-2 κ.σ σημιγδάλι
50 γρ σταφίδες
150 γραμμάρια ζάχαρης
ξύσμα από ένα λεμόνι
2-3 κουτ άρωμα βανίλιας.

Πως να φτιαξετε την πίτα:

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Μουλιάζετε τις σταφίδες σε ζεστό νερό αφού τις ξεπλύνετε.
Ανακατέψτε τα τυριά με τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα ενός λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σπαμε μεσα τα αυγά με το τυρι cottage η το γιαουρτι και προσθέτουμε σιμιγδάλι (1-2 κουταλιές της σούπας, ανάλογα με το πόσο υγρή βγήκε η γέμιση).

Στύβουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μειγμα. Ανακατευουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και απλώνουμε την πρώτη στρώση ζύμης στον πάτο.
Βάζουμε όλο το μείγμα τυριού στη ζύμη και σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο ζύμης.
Η τυρόπιτα ψήνεται σε θερμοκρασία 180 βαθμών, περίπου 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυωσει και πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη και κόβεται σε μερίδες.
Αυτή η πίτα μπορεί να σερβιριστεί με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Татьяна Петрова

Προηγούμενο άρθροΡυζοκεφτέδες γεμιστούς με κιμά.
Επόμενο άρθροΔείτε όλα τα μυστικά για αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια