Το Μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο είναι ο απόλυτος σύμμαχος για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και τα γλυκά, αλλά δεν έχουν χρόνο ή διάθεση για πολύπλοκες διαδικασίες. Η βάση του είναι μπισκότα ανακατεμένα με μια πλούσια, σοκολατένια κρέμα και καρύδια, που δημιουργούν μια υφή και γεύση που θυμίζει κορμό ή σαλάμι σοκολάτας. Είναι η ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες ή όταν θέλετε κάτι γρήγορο και λαχταριστό. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα Μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • 500 γρ. Μπισκότα (πτι-μπερ ή digestive)
  • 150 γρ. Καρύδια (ψιλοκομμένα)

Για τη σοκολατένια κρέμα:

  • 250 γρ. Γάλα (πλήρες)
  • 150 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. Ζάχαρη
  • 60 γρ. Κακάο (άγλυκο, σκόνη)
  • 1/2 κγ Βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη)

Για τη διακόσμηση:

  • 70 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 50 γρ. Καρύδια (ψιλοκομμένα – για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία: Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια. Δεν τα αλέθουμε εντελώς, θέλουμε να έχουν κομμάτια για υφή. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα 150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια.

Για τη Σοκολατένια Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα (πρέπει να πάρει μια βράση).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε δυνατά να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με την κρέμα.

Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (20 εκ.) με αποσπώμενο πάτο, την οποία έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Στρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Πασπαλίζουμε με τα 50 γρ. καρύδια που έχουμε κρατήσει για το πασπάλισμα και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Διακόσμηση: Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι την ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σε μπεν μαρί). Την λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και την βάζουμε σ’ ένα κορνέ ή ένα μικρό σακουλάκι ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε σχέδια πάνω στην επιφάνεια του Μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο.

Βγάζουμε απ’ το ψυγείο, κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (Κρέμα): 10 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: Τουλάχιστον 1 ώρα

Συνολικός Χρόνος (Ενεργός): Περίπου 25 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνει η κρέμα πιο πλούσια, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του βουτύρου με μερέντα σπιτική.

Αν δεν έχετε φόρμα 20 εκ., μπορείτε να φτιάξετε το Μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο σε ένα τετράγωνο ταψάκι. Για καλύτερο σφίξιμο, αφήστε το στο ψυγείο 4 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα. Δείτε κι άλλες εύκολα γλυκά ψυγείου.

Αντί για καρύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή φουντούκια. Επίσης, για έξτρα άρωμα, προσθέστε 1 κσ κονιάκ στη σοκολατένια κρέμα.



Σχετικές Συνταγές 

Εύκολος Κορμός Σοκολάτας

Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα Γάλακτος

Εύκολα Τρουφάκια Σοκολάτας


Καλή σας απόλαυση!!!!

Find more delicious recipes from here