Γλυκό του κουταλιού μήλο

Για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ξινό, σκληρό μήλο.
Κάποιοι προτείνουν άγουρα φρούτα. Αλλά μου φαίνεται ότι είναι καλύτερο να επιλέξουμε απλώς μια σκληρή ποικιλία, γιατί τα άγουρα φρούτα δεν έχουν
το άρωμα που αποπνέουν τα ώριμα μήλα.

Συστατικά:

1,2 κιλά ξινά σκληρά μήλα.
850 γραμμάρια ζάχαρης
50 ml χυμό λεμονιού
100 γρ καρύδια
2 μικρά ξυλάκια κανέλας (προαιρετικά)

Μαγείρεμα:

Πλένουμε τα μήλα (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και μετά τα κόβουμε σε φέτες. Κάθε φρούτο χωρίζεται σε 8 μέρη, από τα οποία αφαιρείται ο πυρήνας.
Από την αναγραφόμενη ποσότητα, παίρνετε 1 κιλό φρούτων με φλούδα που πρέπει να ρίξετε όλη τη ζάχαρη.
Ρίξτε το χυμό λεμονιού εδώ.
Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ανακατέψετε πολλές φορές.

Τα ζαχαρωμένα μήλα θα βγάλουν πολύ χυμό. Τα μεταφέρουμε όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (όχι υψηλή).
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξυλάκια κανέλας, το οποίο είναι προαιρετικό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με μερικές λωρίδες ξύσμα λεμονιού ή μικρά κομμάτια τζίντζερ.

Σε αυτό το στάδιο, το γλυκό μπορεί να ανακατευτεί, τα κομμάτια μήλου δεν είναι τόσο μαλακά (ωστόσο, ανακατέψτε όχι πολυ).
Βράζουμε την πρώτη φορά για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες, αυτή τη φορά σε θερμοκρασία
δωματίου.
Μετά από αυτό το διάστημα, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά: αφήστε το γλυκό να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για 20 έως 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Είναι πολύ σημαντικό να μην το παραψήσετε.
Αν βράσεις πολύ, τότε λόγω της μεγάλης ποσότητας πηκτίνης, αφού κρυώσει θα πήξει τόσο πολύ που είναι απίθανο να το βγάλεις από το βάζο.
Κάντε μια δοκιμή για την πυκνότητα του σιροπιού: ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σε ένα πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου.
Τραβήξτε μια γραμμή στο σιρόπι με το δάχτυλό σας. Εάν οι άκρες της λωρίδας δεν συνδέονται, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Σβήνουμε τη φωτιά.

Εάν το σιρόπι είναι πολύ υγρό, επαναλάβετε έναν άλλο κύκλο: αφήστε στην άκρη το σκεπασμένο μπολ για 12 ώρες και στη συνέχεια μαγειρέψτε ξανά για όχι
περισσότερο από μισή ώρα. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα καρύδια χωρισμένα σε τέταρτα.

Οι ξηροί καρποί πρέπει να στεγνώσουν πριν από τη χρήση και, εάν είναι δυνατόν, να καθαριστούν διαφορετικά το γλυκό μπορεί να ταγγίσει κατά την αποθήκευση. Αφαιρέστε επίσης τα ξυλάκια κανέλας.

Μετά το τελευταίο μαγείρεμα (όταν πιστεύετε ότι το σιρόπι είναι αρκετά πηχτό), συσκευάστε αμέσως το γλυκό σε βάζα. Αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια πριν από τη χρήση.
Απλώς βιδώστε τα καπάκια στα βάζα αμέσως μετά το γέμισμα. Εάν φτιάχνετε μεγαλύτερη ποσότητα σφραγίστε κάθε βάζο αμέσως μετά το γέμισμα.
Πήρα 3 βάζα των 380 ml. Τα γυρίζουμε ανάποδα, τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα στέλνουμε στο ντουλάπι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: mirsalatov.site

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ζυμαρικά σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και μυρωδικά
Επόμενο άρθρο“Λουκουμάδες” με κρέμα και βυσινο