Γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι

Αν έχετε φρέσκα πορτοκάλια με μυρωδάτη φλούδα, μην τα πετάξετε όταν τα ξεφλουδίσετε!Φτιάξτε ένα απλό Γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι.

Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια
2 κουπες ζάχαρη (300 γραμμάρια)
1 κουπα νερό.
Χυμό λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού ανά 2 φλιτζάνια ξύσμα)

Εκτέλέση

Κόψτε και ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια σε 5-6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου.
Πλύνετε καλά τις φλούδες του πορτοκαλιού, αφαιρέστε το λευκό εσωτερικό και αφαιρέστε τις ίνες.
Κόψτε σε λωρίδες ώστε να μην είναι πολύ λεπτές. Γεμίστε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε το να πάρει βράση.

Μόλις βράσουν, περιμένετε 2-3 λεπτά και στραγγίζετε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία ή δύο ακόμη φορές, ανάλογα με το βαθμό πικράδας
που θέλετε να διατηρήσετε στο επιδόρπιο. Εγώ έβρασα τα δικά μου τρεις φορές για δύο λεπτά. Αφήστε τα σε κρύο νερό για περίπου 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα, στραγγίστε και τοποθετήστε τα σε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού.

Μετρήστε τα μπαστούνια χρησιμοποιώντας ένα φλιτζάνι. Όσο περισσότερα φλιτζάνια, τόσο περισσότερη ζάχαρη πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
Η μισή ποσότητα νερού είναι αρκετή για τη ζάχαρη. Τοποθετήστε τη μετρημένη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη μισή ποσότητα νερού από
τη ζάχαρη. Ενδεικτικά, η φλούδα μου ήταν 2 φλιτζάνια, οπότε χρησιμοποίησα 2 κουπες ζάχαρη και 1 κουπα νερό.

Όταν το σιρόπι βράσει και η ζάχαρη διαλυθεί, προσθέστε τα μπαστουνακια. Μειώστε ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά αφού πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο σιρόπι όλη τη νύχτα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού ανά 2 φλιτζάνια ξύσμα) και τέλος αφήστε το γλυκό να σταθεροποιηθεί.
Ελέγξτε την σταθεροποίηση του σιροπιού
Το έβαλα σε ένα ζεστό βάζο και γύρισα το καπάκι ανάποδα.

Marta Boqdgiqan

Προηγούμενο άρθροΤηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΚοπεγχάγη