Γλυκό του Κουταλιού σύκο Βέροιας

Θα χρειαστείς:

-Σύκα (πράσινα ή καφέ, αυτά που παίρνουμε πρώτα, πριν ωριμάσουν)
-ζάχαρη
-σιρόπι καλαμποκιού
-γαρίφαλο
και κάποια δουλειά, και υπομονή.

Εκτέλεση

Είναι μια υπέροχη γλυκιά απόλαυση, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να προετοιμαστεί..
Πρώτα απ ‘όλα, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τους μίσχους από τα σύκα και τρυπήσε τη βάση τους με το μαχαίρι. Τα πλένετε καλά, τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, το βράζετε, το αφήνετε να βράσει για περίπου τρία έως τέσσερα λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
Πρέπει να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία συνολικά τέσσερις φορές.
Τους άφησα να στραγγίσουν και να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια, έρχεται το διασκεδαστικό μέρος:
Βάζετε κάθε σύκο στο κέντρο της παλάμης σας και συμπιέζετε όλο το νερό από αυτό, χρησιμοποιώντας και τα δύο σας χέρια.
Φαίνεται επίπεδο και λίγο ασχημο, αλλά πιστέψτε με, ένα καλό μπάνιο με σιρόπι θα το ξαναζωντανεύει!

Έσφιξα τη δική μου χθες το βράδυ και τα άφησα να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Τώρα, σήμερα το πρωί, ετοίμασα το σιρόπι:
Για κάθε 25 κομμάτια σύκων (περίπου το μέγεθος μιας μπάλας πινγκ πονγκ) θα χρειαστείτε 500 ml νερού και ένα κιλό ζάχαρης.
Αφήστε το να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά σας και προσθέστε αυτά τα συμπιεσμένα σύκα μέσα. Μέσα σε λίγα λεπτά ζωντανεύουν ξανά, στρογγυλά και χνουδωτά !!!
Πρόσθεσα περίπου 10 τεμάχια γαρίφαλου σε κάθε κατσαρόλα (έφτιαξα δύο κατσαρόλες) τα αφήνω να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά και έσβγασα τη φωτιά.
Τώρα πρέπει να μείνουν όλη μέρα στο σιρόπι, για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Αργότερα απόψε, θα τα βάλω ξανά στο σιγοβράσιμο, έτσι ώστε το σιρόπι να πήξει αρκετά.
Στο τέλος και πριν σβήσετε τη φωτιά, θα προσθέσω 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού σε κάθε κατσαρόλα και σιγοβράστε για μερικά λεπτά ακόμη.

Ετοιμο!!

Προηγούμενο άρθροΕύκολες και νόστιμες ενεργειακές μπάρες για επιδόρπιο
Επόμενο άρθροΤέλεια και πεντανόστιμη φανουρόπιτα!!!