Το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με φιστίκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σπιτικά γλυκά που μπορώ να φτιάξω χωρίς κόπο και με υλικά που έχω πάντα στη διάθεσή μου. Αυτή η λαχταριστή συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή των μπισκότων, ενώ τα φιστίκια προσθέτουν μια υπέροχη νότα που κάνει κάθε μπουκιά μοναδική.
Υλικά
- Μπισκότα τύπου πτι μπερ σοκολάτας – 800 γρ.
- Φιστίκια – 100 γρ.
- Κρέμα γάλακτος – 1 κουτάκι
- Σοκολάτα γάλακτος λιωμένη – 1 τεμάχιο
Για την Κρέμα:
- Κρόκοι αυγού – 4 τεμάχια
- Ζάχαρη – 100 γρ.
- Αλεύρι – 50 γρ.
- Γάλα – 600 ml
- Βούτυρο – 50 γρ.
Για την Γκανάζ:
- Κακάο – 2 κουταλιές της σούπας
- Ζάχαρη – 4 κουταλιές της σούπας
- Γάλα – 30 ml
- Βούτυρο – 70 γρ.
Εκτέλεση Συνταγής Μπισκοτογλυκού
Προετοιμασία της Κρέμας:
Ξεκινάω την συνταγή παίρνοντας ένα μπολ και φτιάχνοντας την κρέμα του γλυκού μου. Προσθέτω τους 4 κρόκους αυγού, την ζάχαρη και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζω το ανακάτεμα προσεκτικά για να μην σχηματιστούν βώλοι. Έπειτα ρίχνω το γάλα σταδιακά συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα με το σύρμα για να διατηρήσω την κρέμα λεία.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το μεταφέρω σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά και συνεχώς. Όταν έχει γίνει ομοιογενές το μείγμα και παχύρρευστο, το αφαιρώ από την φωτιά και προσθέτω τα 50 γραμμάρια βούτυρο.
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα μας, δημιουργώντας μια βελούδινη κρέμα.
Προετοιμασία της Σοκολάτας:
Έπειτα παίρνω ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτω την σοκολάτα γάλακτος και την ζεσταίνω για 2-3 λεπτά σε μέτρια ισχύ να λιώσει πλήρως. Αφαιρώ από τον φούρνο και ανακατεύω για λίγο με μία σπάτουλα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Συναρμολόγηση του Γλυκού:
Στην συνέχεια παίρνω ένα πυρέξ ορθογώνιο και βουτυρώνω καλά την βάση του για να μην κολλήσει το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό. Δημιουργώ μία πρώτη στρώση από μπισκότα πτι μπερ, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
Έπειτα με την βοήθεια ενός κορνέ ή μιας κουτάλας ρίχνω λίγη σοκολατένια κρέμα και δημιουργώ μία ομοιόμορφη στρώση πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζω, απλώνοντας προσεκτικά λίγο από την λευκή κρέμα από πάνω, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές δημιουργώντας νέες στρώσεις από μπισκότα, σοκολατένια κρέμα και λευκή κρέμα, μέχρι να εξαντλήσω όλα τα υλικά.
Προετοιμασία της Γκανάζ:
Συνεχίζω με την γκανάζ που θα δώσει την τελική πινελιά στο γλυκό μας. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτω την ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και το βούτυρο και το βάζω στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ανακατεύω συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να σχηματιστεί μία λεία, παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την απλώνω ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό μας και προσέχω να καλύψω όλη την επιφάνεια.
Τελική Διακόσμηση:
Διακοσμώ το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με φιστίκια πάνω από την γκανάζ, πιέζοντάς τα ελαφρά να κολλήσουν. Αν θέλω, σχηματίζω και διακοσμητικές λωρίδες με όση σοκολατένια κρέμα μου έμεινε χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.
Αφήνω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να παγώσει καλά πριν το κόψω και το σερβίρω.
Χρήσιμες Συμβουλές για το Μπισκοτογλυκό
Για να πετύχει τέλεια το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με φιστίκια, προτείνω να αφήσετε την κρέμα να κρυώσει λίγο πριν την απλώσετε στις στρώσεις. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους μπισκότων για πιο ενδιαφέρουσα υφή.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες, ενώ η γεύση του γίνεται ακόμα καλύτερη την επόμενη μέρα όταν όλες οι γεύσεις ενσωματώνονται τέλεια.
Χρόνοι Προετοιμασίας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 2-3 ώρες
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ via mageirikhkaisuntages.blogspot.com








