Γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα

Για τη βάση μπισκότου:
110 γρ. πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
80 γρ. βιτάμ λιωμένο
50 γρ. τριμμένα φουντούκια
50 γρ. τρούφα

Για τη γέμιση:
2 φακελάκια κρέμα βανίλια, στιγμής
Γάλα για τις κρέμες βανίλιας, όσο αναγράφεται στις οδηγίες
220 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φύλλο ζελατίνης

Για το γλάσο καραμέλας:
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. βιτάμ
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, τα τριμμένα φουντούκια και την τρούφα.
Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ταψάκι το οποίο το έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει καλά. Το στρώνουμε και ισιώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ποτηράκι με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, διαλύουμε το φύλλο ζελατίνης. Το ανακατεύουμε και το στύβουμε καλά με τα δάχτυλά μας. Την κρατάμε και θα την προσθέσουμε στις κρέμες βανίλιας.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τις κρέμες και τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε το γλάσο καραμέλας:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 ακόμη λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Τότε, το περιχύνουμε πάνω στην κρέμα, το ισιώνουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά το γλυκό.
Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔύο διάσημες πίτες μαζί… Μπουγάτσα και Τυρόπιτα
Επόμενο άρθροTυροπιτάκια με φύλλο κανταΐφι της Στέλλας