Θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, που είναι τόσο εύκολο και γρήγορο, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά! Το Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλετε κάτι γλυκό, αλλά δεν έχετε χρόνο για περίπλοκες συνταγές. Εγώ το φτιάχνω στο άψε-σβήσε και εξαφανίζεται πάντα πρώτο από το τραπέζι!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα

Κομμάτι από Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα, που αναδεικνύει τις διαδοχικές στρώσεις μπισκότων, κρέμας σοκολάτας και σαντιγί Μορφάτ.

Το Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα είναι η τέλεια λύση για τις ημέρες που θέλω κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλω να ανάψω τον φούρνο ή να περάσω ώρες στην κουζίνα. Με απλά υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στο ντουλάπι μας, φτιάχνεται τόσο γρήγορα που δεν θα το πιστεύετε, και το αποτέλεσμα είναι μία δροσερή, σοκολατένια απόλαυση. Αυτό το Δροσερό Γλυκό Ψυγείου είναι αγαπημένο σε όλους στο σπίτι μου!

Prep Time 20 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα θα χρειαστούμε:

  • 2 πακέτα Μπισκότα Πτι-Μπερ
  • 1 φάκελος Κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (με γεύση σοκολάτα, ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας)
  • 1 κουτί Μορφάτ (κρύο, από το ψυγείο)
  • Γάλα (για να βρέξουμε τα μπισκότα, ποσότητα ανάλογη με το πόσο θέλουμε να μαλακώσουν)
  • Τρούφα σοκολάτας (για πασπάλισμα, κατά βούληση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί απλώνουμε μια στρώση από μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα που ετοιμάσαμε. Έπειτα, στρώνουμε μια νέα στρώση μπισκότων, τα οποία έχουμε προηγουμένως βρέξει ελαφρά σε γάλα, και καλύπτουμε ξανά με μπισκότα.

Χτυπάμε το μορφάτ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων, δημιουργώντας μια σαντιγί. Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις.

Η Συνταγή είναι της κας Εφη Αγραπιδη

Notes

Tips για το Τέλειο Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα σας ακαταμάχητο! Βεβαιωθείτε ότι το Μορφάτ είναι παγωμένο από το ψυγείο πριν το χτυπήσετε, για να αφρατέψει σωστά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ (π.χ. κονιάκ, Cointreau ή λικέρ καφέ) στο γάλα που βρέχετε τα μπισκότα, για έξτρα άρωμα και γεύση. Αντί για τρούφα, μπορείτε να πασπαλίσετε με ξύσμα σοκολάτας, κακάο ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Για ακόμα πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κακάο και στην κρέμα ζαχαροπλαστικής, πέρα από αυτό που απαιτεί η συσκευασία.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή