Κέικ μελιού _ Σοκολάτα με κρέμα και μαρμελάδα.

Το μέλι γίνεται πολύ νόστιμο, μέχρι να λιώσει στο στόμα σας.

Υλικά σε ταψί 25 × 30 εκ., μπορείτε 25 × 35 εκ.

Βούτυρο – 100 g
Ζάχαρη – 180 g
Αυγά – 2, μια πρέζα αλάτι
Μέλι – 100 g
Μαγειρική σόδα – 5 g
Αλεύρι – 500 g
Σκούρο κακάο – 40 g
Κανέλα – 1 κουταλιά της σούπας.

Κρέμα:
Γάλα – 500 ml
Ζάχαρη – 140 g + 10 g ζάχαρη
Σιμιγδάλι – 5 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο- 200 g

Εκτέλεση

Μαρμελάδα σύμφωνα με το γούστο σας (έχω με μαύρες σταφίδες) – περίπου. 6-8 κ.σ.

Αρχικά ετοιμάζετε την κρέμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με λίγο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και βάλτε τη φωτιά. Ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Ή μπορείτε: ζεστάνετε γάλα με ζάχαρη. Προσθέστε σταδιακά το σιμιγδάλι και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Η σαντιγί χτυπιέται επίσης και προστίθεται σε δόσεις στο βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάζουμε λίγο στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο , τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και το βάζουμε στη φωτιά. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνουν όλα μια ομοιογενής μάζα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Σε αυτό το μείγμα προσθέστε αυγά, σόδα (σόδα σβήνουμε με ξύδι).

Ανακατέψτε καλά. Περιχύνουμε με αλεύρι κακάο, κανέλα και ζυμώνουμε τη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 1 ώρα ή να ανοίξετε αμέσως κάθε κομμάτι στο μέγεθος ενός ταψιού.
Ψήστε κάθε κέικ στους 180 ° C, περίπου. 5-7 λεπτά Καθώς τα κέικ κρυώνουν, μπορείτε να αλείψετε με κρέμα και μαρμελάδα.
Κέικ + κρέμα + κέικ + μαρμελάδα + κέικ-κρέμα + κέικ.

Διακοσμήστε με φοντάν σοκολάτας.

Προηγούμενο άρθροΣαγανάκι…με στύψιμο λεμονιού και ούζο
Επόμενο άρθροΛαχανόρυζο με λουκάνικα