Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα
Πρόκειται για ένα απλό γλυκό ψυγείου, με μπισκότα και κρέμα, αλλά από πάνω έχει πορτοκαλάδα.

Υλικά

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνο που βράζει)
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση

Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.
Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.
Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.

Photo: Eleni Vergopoulou

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ταψιού καρύδα!
Επόμενο άρθροΕτσι Φτιάξαμε την πορτοκαλόπιτα του Άκη