Οι Μελωμένες Αυγόφετες είναι η τέλεια απόδειξη ότι στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, γιατί αυτό το απλό, γρήγορο και λαχταριστό γλυκάκι φτιάχνεται εύκολα με παλιό ψωμάκι που δεν θέλεις να πάει χαμένο, άρα είναι η ιδανική λύση για ένα νόστιμο πρωινό ή ένα απογευματινό σνακ, λοιπόν χτυπάω αυγά, βουτάω τις φέτες ψωμιού και τις τηγανίζω γρήγορα, επομένως σε λίγα λεπτά έχεις ζεστές και αφράτες αυγόφετες έτοιμες να τις απολαύσεις με μέλι και κανέλα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μελωμένες Αυγόφετες
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες Μελωμένες Αυγόφετες σε λίγα λεπτά! Χρησιμοποιήστε το μπαγιατικο ψωμί και μετατρέψτε το σε ένα απλό, γρήγορο και λαχταριστό γλυκάκι με μέλι και κανέλα.
Ingredients
- Μπαγιάτικο ψωμάκι (όσες φέτες θέλετε)
- Αυγά (η ποσότητα εξαρτάται από τις φέτες ψωμιού)
- Λίγο νεράκι
- Αλάτι (μια πρέζα)
- Ζάχαρη (1 κ.γλ. ή ανάλογα τη γεύση)
- Βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Κανέλα
Instructions
- Χτυπώ τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ.
- Προσθέτω λίγο νεράκι στα χτυπημένα αυγά.
- Ρίχνω μια πρέζα αλάτι και λίγη ζάχαρη.
- Ανακατεύω καλά το μείγμα των αυγών, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτάω μέσα στο μείγμα τις φέτες από το παλιό ψωμάκι.
- Πιέζω ελαφρά κάθε φέτα, ώστε να απορροφήσει υγρό, αλλά να μη διαλυθεί.
- Τηγανίζω τις φέτες σε ένα τηγάνι με καυτό βούτυρο ή ηλιέλαιο.
- Γυρίζω τις Μελωμένες Αυγόφετες από την μία πλευρά στην άλλη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τις βγάζω από το τηγάνι και τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρω αμέσως τις ζεστές αυγόφετες με άφθονο μέλι και πασπαλίζω με κανέλα.
Η Συνταγή είναι της κας Κικη Μαυριδου
Tips για τις τέλειες Μελωμένες Αυγόφετες
- Ψωμί: Το ιδανικό είναι το ψωμί μιας ή δύο ημερών, επειδή είναι πιο σταθερό και δεν διαλύεται εύκολα όταν βραχεί με το αυγό.
- Υγρά: Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο γάλα, καθώς δίνει μια πιο πλούσια γεύση στις αυγόφετες.
- Μπαχαρικά: Εκτός από κανέλα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα των αυγών, ώστε να δώσετε ένα επιπλέον άρωμα.
- Σερβίρισμα: Αντί για μέλι, μπορείτε να τις σερβίρετε με ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα ή πραλίνα, αλλά με μέλι και κανέλα είναι οι κλασικές Μελωμένες Αυγόφετες.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










