Mελόψωμο με μαρμαλέδα

Υλικά

1 ασπράδι
120 γρ ζάχαρη
125 ml γάλα
πρέζα αλάτι

100 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και ίδια ποσότητα μοσχοκάρυδο
525 γρ αλεύρι

Γέμιση
μαρμελάδα δαμάσκηνο. 200 γρ..

Εκτέλεση

Σ ενα μπολ χτυπάμε το ασπραδι την ζαχαρη και το γάλα με ένα συρμα.
Στην προσθέτουμε τ αυπόλοιπα υλικα και ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε 525 γρ αλεύρι. Η γέμιση είναι μαρμελάδα δαμάσκηνο. 200 γρ.. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.
Ανοιξτε σε 2 φύλλα. Στο μία βάζουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με την άλλη, κελινουμε καλά τις άκρες.
Αλείφουμε με κρόκο, κάνουμε ένα σχέδιο με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 180′ για 20-25 λεπτά.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜια απίστευτα καλή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο cheesecake.
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικη χωριάτικη ΠΙΤΑ με σπιτικό φύλλο…έτσι την έφτιαχνε η γιαγιά μου