Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Oρθογώνιο ταψάκι 32 × 23

Υλικα

800 γραμμάρια κολοκυθιών
2 κουταλιές αλεύρι
μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό (μια χούφτα)
1/2 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
6 χούφτες ψωμιού ψίχουλα ή τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σογιέλαιο για το τηγάνι
5 αυγά
100 γρ παρμεζάνας

Πώς να φτιάξετε κολοκυθόπιτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Πρώτα πρέπει να τρίψετε τα κολοκύθια σε τρίφτη στο χοντρό σε ένα μπολ.
Προσθέστε τα 5 αυγά και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
Προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, παρμεζάνα, αλεύρι και ανακατέψτε μετα απο κάθε προσθήκη. Τέλος ρίξτε το μαϊντανό, σκόρδο, πιπέρι και λάδι και ανακατέψτε.
Αλείψτε το ταψί με το σογιέλαιο και πασπαλίστε με ψίχουλα την βάση και ρίξτε το μείγμα σε αυτό.
Πιεστε με το χέρι να γίνει συμπαγές μέσα στο ταψί και καλύψτε με τα ψίχουλα ψωμιού απο πάνω.


Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στο φούρνο. Θα μαγειρεύετε για 35 λεπτά
Σερβίρετε μετά από 20 λεπτά για να κρυώσει αλλιώς σπάει όταν το κόψετε

Καλή Επιτυχία

Subcribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο κέικ χωρίς ψήσιμο – με κρέμα και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΨωμί με Φυσικό Προζύμι