Kοτόπουλο με μανιτάρια σε μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κοπανισμένα λεπτά
Αλάτι και πιπέρι
220 gr μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κοκκώδη μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμαζενα τυρί τριμμένο *

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο για γεύση, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 4-6 λεπτά ανά πλευρά, πριν το αφήσουμε στην άκρη.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν, περίπου 10 λεπτά.
Ανακατέψτε το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το κρασί και σβήνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε τις μουστάρδες, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε την παρμεζάνα και το αφήνουμε να λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και απολαμβάνουμε!

Tips: Μαγειρέψτε τα μανιτάρια περισσότερο, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν, για ακόμα περισσότερη γεύση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κουνέλι στιφάδο με γαρνιτούρα πλιγούρι.
Επόμενο άρθροΝόστιμο Κέικ Πορτοκαλιού