Δείτε Επίσης Κοτόπουλο με μελιτζάνες σκεπασμένο με πουρέ | Κοτόπουλο με πατάτες και κάρυ
Απαραίτητα υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές γιαούρτι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/4 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
χυμό λεμονιού
Για την κάλυψη της κατσαρόλας
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 του ποτηριού νερό
Εκτέλεση
Το κοτόπουλο πλένεται και καθαρίζεται και κόβεται κόβοντας το στήθος πρώτα και το ανοιγουμε και μετα χαράζουμε με το μαχαίρι όλες συνδέσεις στην πλάτη.
Η σάλτσα
Σε ένα μπολάκι βάζουμε Γιαούρτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά αναμιγνύονται για τη σάλτσα και προστίθεται νερό, αλλά εάν το γιαούρτι έχει υγρά, δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό.
Τρίψτε την σάλτσα με τα χέρια σας σε όλο το κοτόπουλο πολύ καλά, και στη συνέχεια τρίβεται με ντοματοπελτέ με το χυμό λεμονιού.
Τα κρεμμύδια τοποθετούνται στο κάτω μέρος της κατσαρόλας κομμένα στα 4 , τοποθετείται το κοτόπουλο πάνω από τα κρεμμύδια με την πλευρά του στήθους προς τα κάτω. Οι πατάτες κόβονται κυδωνάτες και τοποθετουνται πλευρικά του κοτόπουλου μέσα στην κατσαρόλα.
Δείτε Επίσης: Φιλέτο Μπούτια με Πατάτες σε Σάλτσα Μουστάρδας
Σε ένα μπολάκι ανακατευουμε αλεύρι με νερό να γίνει ένα ζυμαρακι και με αυτό σφραγίζουμε την άκρη του καπακιού της κατσαρόλας. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά στο μεγάλο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύουμε για 100-110 λεπτά.
Το κρέας του κοτόπουλου λιώνει πραγματικά και παίρνει μία φανταστική γεύση.
Βγάζουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο σε μία πιατέλα με όλους τους χυμους του και σερβίρουμε
Δείτε Επίσης Κοτόπουλο με μελιτζάνες σκεπασμένο με πουρέ | Κοτόπουλο με πατάτες και κάρυ
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: pratikyemektariflerimiz.com