Βελούδινος πουρές πατάτας με λάχανο

 

Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη και ξεφλουδισμένη
1 μικρό κεφάλι λάχανο, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ
2 κουταλάκια αλάτι
500γρ πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες στα 4
3 1/2 – 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου,
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα(ή βαθύ τηγάνι) σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο στην  κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σπασμένο σκόρδο. Ανακατέψτε με 1/2  κουταλάκι του γλυκού και αλάτι. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια αργά, ανακατεύοντας συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να είναι μαλακά και τρυφερά, περίπου 8 λεπτά.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο και ένα επιπλέον 1/2 κουταλακι αλάτι και ανακατέψτε
για να τα συνδυάσετε. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Ανακατέψτε τις πατάτες και αρκετό ζωμό για να καλύψετε το μείγμα. Ρίξτε και υπόλοιπο αλάτι. Φέρτε το μείγμα να σιγοβράζει και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό, οι πατάτες να είναι τρυφερές και το λάχανο να είναι μεταξένιο και μαλακό, περίπου 30 – 35 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι  ή ένα χτυπητήρι, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με πολτο πατάτας.
Ανακατέψτε το επιπλέον 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σερβίρετε πασπαλισμένο με
φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΠΗΓΗ: giadzy.com

 

Προηγούμενο άρθροΤονοσαλάτα με ρύζι…η σαλάτα της Κυριακής
Επόμενο άρθροΑρνάκι στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και ελιές