Αναποδογυρισμένο κέικ μπανάνας

Υλικά

🌻2 αυγά
🌻100 γρ βούτυρο
🌻250 γρ μαύρη ζάχαρη
🌻2 μπανάνες
🌻50 ml λάδι
🌻80 γρ καρύδα
🌻100 γρ καρύδια
🌻200 γρ αλεύρι
🌻 λιγο εκχυλισμα βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και καθαρίζουμε δύο μπανάνες τις κόβουμε κατά μήκος για να έχουμε τέσσερις μισές
Στη συνέχεια βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και από πάνω 150 γρ ζάχαρη την αφήνουμε να καραμελώσει 5 λεπτά και μετά βάζουμε τις μπανάνες περίπου για 5 λεπτά να καραμελώσουν.


Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε με ένα σύρμα προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα στη συνέχεια ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τριμμένη καρύδα και το αλεύρι και μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέσα το μείγμα δεν έχει καθόλου σβόλους.
Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια ανακατεύουμε και αδειάζουμε όλο το μείγμα πάνω από τις καραμελωμένες μπανάνες και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο και το γυρίζουμε αναποδα σε ένα πιατο.


Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκλαιού σκέτος αφρός
Επόμενο άρθροΤρούφες με κρέμα βουτύρου