Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 
1 κούπα κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
4 αυγά
ξύσμα δύο λεμονιών, πολύ ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια, περίπου 2/3 έως 3/4 φλιτζανιού χυμό

Οδηγίες
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 
Χρησιμοποιώντας ένα μπλεντερ συνδυάστε τη ζάχαρη το βούτυρο και το αλεύρι .

Απλώστε πιέζοντας το μείγμα ομοιόμορφα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20 × 30 εκ που έχει στρωθεί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε για 20 λεπτά σε 180 βαθμους (185 βαθμούς C εάν χρησιμοποιείτε ταψί ψησίματος από γυαλί) Ο πυθμένας πρέπει απλώς να αρχίζει να γίνεται καφέ ελαφρά στα πάνω άκρα.

ΓΙΑ την ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Απλά χτυπήστε μαζί το αλεύρι την ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήστε την επικάλυψη να καθίσει για περίπου 10 λεπτά, πριν το χτυπήσετε καλά και πάλι και το ρίξετε πάνω από στη βάση.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για περίπου άλλα 20-25 λεπτά ή έως ότου από πάνω ελαφρώς ροδισεί και η κρέμα φαίνεται να έχει σφίξει. Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.

Πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη όταν είναι δροσερό ή προσπαθήστε να προσθέσετε μια μαρέγκα ως επικάλυψη.

Προηγούμενο άρθροΔροσερή αγγουροσαλάτα με μία απλή σως Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με Κακάο και Βρώμη