Κρεμ καραμελέ!!

Μία υπέροχη και δροσερή κρεμ καραμελέ με μία λεία, απαλή και αρωματική κρέμα με επικάλυψη καραμέλας που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

Για την καραμέλα 🌺
100 γραμμάρια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 

Για την κρέμα 🌺
400 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
1 βανιλέτα και φλούδα πορτοκαλιού.!!

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη το νερό το βούτυρο το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μελί χρώμα.!!
Θέλει λίγο προσοχή γιατί αν σκουρίνει πολύ η ζάχαρη θα πικρίζει.!! Την αδειάζουμε με προσοχή γιατί καίει πάρα πολύ σε ένα μικρό βουτυρωμένο
πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά πυρίμαχο φορμάκια.!!

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη την βανιλέτα την φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.!!
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το μίξερ.!! Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα από την φωτιά.!!
Ρίχνουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε.!!
Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο πυρίμαχο σκεύος με την καραμέλα.!!
Βάζουμε το πυρίμαχο σε ένα ταψί και ρίχνουμε στο ταψί νερό να φτάνει μέχρι την μέση του πυρίμαχου.!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.!!
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί η κρέμα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.!!

Η Συνταγή είναι της Αγγελικη Πλατη 

Προηγούμενο άρθροΠολέντα με καραμελωμένο ορτύκι
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα της τεμπέλας στη γάστρα!