Πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Θα μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη συνταγή για μια βουτιά, την οποία γνωρίζω από τη μητέρα μου.
Είναι χαρακτηριστικό για την περιοχή μας και είναι πιο κατάλληλο για το φθινόπωρο και το χειμώνα,
αλλά ακόμη και τώρα είναι υπέροχο να το προετοιμάσετε, επειδή τα πράσα είναι ήδη στο αγορά ανά πάσα στιγμή.

Υλικά:

3-4 μεγάλα κεφάλια πράσων.
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουτ διττανθρακική σόδα
1 κουτ καλαμποκάλευρο
1 κουτ αλεύρι σίτου;
100 ml. λάδι (50 για τηγάνισμα πράσα και 50 για το μείγμα) ·
2-3 αυγά
100-150 g τυριού.
1 κουτ αλατι

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε πράσα στο τηγάνι το μισό λάδι και το αφήνουε να κρυώσουν. Ξεχωριστά, ανακατέψτε τα αυγά, το υπόλοιπο λάδι και το γιαούρτι καλά με την σόδα σε αυτό για να το κάνετε αφρό. Προστίθενται το καλαμπκαύλευρο και αλεύρι σίτου. Ανακατέψτε
καλά, προσθέστε τριμμένο τυρί. Ριχνετε στο κρυο πράσο στ μείγμα που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο.
Αναμειγνύεται καλά και ψήνεται μέχρι να πάρει ένα ωράιο χρυσαφί χρώμα.

Είναι υπέροχο, πιστέψτε με! 😘❤

Προηγούμενο άρθροΚέικ σιμιγδαλιού με σταφίδες
Επόμενο άρθροΕκμέκ με Λιβανέζικη κρέμα (Video Συνταγής)