Πώς να φτιάξετε σπιτικό πίτα με κιμά από έτοιμες κρούστες φύλλου σε μια ώρα.

Πίτα με κιμά με έτοιμα φύλλα

Απαιτούνται τα ακόλουθα συστατικά:

– 600 γραμμάρια κιμά
– 500 g φύλλα κρούστας για πίτα
– 1/2 κούπα τυρι τριμμένο
– 1/2 κούπα κρασί λευκο
– 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
– 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
– 1 μέτριο κρεμμύδι
– 1 αυγο
– Λιγο μαϊντανό
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– Λίγο πιπέρι
– 30 ml λαδιού

Παρασκευή:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με μια κ.σ βούτυρο Ρίχνουμε το κιμά τα Τσιγαρίζουμε μαζί.
Ρίχνουμε το κρασί αλάτι πιπέρι και λιγο νερό να σιγοβράσει για 30 ώρα .
Εφόσον έχει εξατμιστεί όλοι η υγρασία απο το κιμά χτυπάμε το αυγό το Ρίχνουμε μέσα στο κιμά το μαϊντανό το τυρί την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Χρησιμοποιήσαμε στρογγυλό ταψί 32 cm, ίσως και τετράγωνο κάνει.
Καλύψτε το κάτω μέρος του ταψιού με λίγο λάδι και βάλτε δύο φύλλα.
Όταν φτιάχνετε την πίτα, πασπαλίζετε κάθε φύλλο με χλιαρό νερό. Μετά από αυτό βάζουμε το κιμα και μετά το φύλλο, το κιμά, το φύλλο, μέχρι να καταναλώσουμε όλη την ποσότητα του κιμά και τελικά αφήνουμε δύο φύλλα για να καλύψουμε τα πάντα. Τέλος, επικαλύψτε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Τέλος, ρίξτε 100 ml ζεστού νερού πάνω στην ψημένη πίτα και επιστρέψτε στο φούρνο για 3 έως 4 λεπτά για να απορροφηθεί.

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια Αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο