Κρεμώδης Κοτόσουπα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Είναι η πιο κρεμώδης κοτόσουπα που θα απολαύσετε, εύκολη, απλή και νόστιμη, και θα σας κάνει να θέλετε όλο και περισσότερο. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, ειδικά τις κρύες μέρες. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις μια Κρεμώδη Κοτόσουπα που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερη.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση (Σούπα):
- 1 Στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε μικρούς κύβους)
- 1 μεγάλο Καρότο (κομμένο σε κύβους)
- 2 μεγάλα μπαστούνια Σέλινου (κομμένα σε κύβους)
- 1 Κρεμμύδι (σε κυβάκια)
- 1/2 φλιτζάνι Ρύζι
- 2 κουταλιές της σούπας Αλατισμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά Ζωμός κοτόπουλου σε πάστα ή 1 κύβος
- 3 φλιτζάνια Νερό
- Αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Για τη σάλτσα (κρέμα):
- 3 κουταλιές της σούπας Αλατισμένο βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
- 2 1/2 φλιτζάνια Γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού Μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού Κουρκουμάς
Για το τελείωμα:
- Μια μικρή χούφτα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) Άνηθος (για γεύση)
- Μια πιτσιλιά Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (σέλινο, καρότο και κρεμμύδι), όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα καρυκεύματα (αλάτι και πιπέρι) από ένα πασπάλισμα από το καθένα. Προσθέστε ενάμιση κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν κοτόπουλου (ζωμό).
Προσθέστε μισό φλιτζάνι ρύζι. Ανακατέψτε και προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά.
Ενώ βράζει η σούπα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια πάστα (ρου).
Βάζουμε το μείγμα της σάλτσας στο μπλέντερ μαζί με 2 1/2 φλιτζάνια γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει εντελώς λεία κρέμα.
Μετά από 30 λεπτά από το βράσιμο του κοτόπουλου, προσθέτετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά. Η Κρεμώδης Κοτόσουπα είναι σχεδόν έτοιμη.
Το τελευταίο βήμα είναι να προσθέσετε μια μικρή χούφτα άνηθο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και μια πιτσιλιά χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε, σερβίρετε και απολαμβάνετε την **Κρεμώδη Κοτόσουπα**!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά (βράσιμο) + 5 λεπτά (προσθήκη σάλτσας)
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: –
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για στήθος κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια από μπούτι για πιο πλούσια γεύση. Επίσης, αν δεν θέλετε να βάλετε ρύζι, δείτε και άλλες συνταγές για σούπα χωρίς ρύζι.
Για να γίνει η σάλτσα σας εντελώς λεία, φροντίστε να ανακατεύετε καλά το ρου (βούτυρο-αλεύρι) στο τηγάνι και στη συνέχεια να χτυπήσετε στο μπλέντερ με το γάλα. Δείτε και άλλες κρεμώδεις σούπες για έμπνευση.
Η Κρεμώδης Κοτόσουπα σερβίρεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φρέσκο άνηθο στο σερβίρισμα για πιο έντονο άρωμα.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Κοτόπουλο Λεμονάτο στον Φούρνο











