Σούπα με κρέμα καρότου

Απαραίτητα Υλικά:

2 πατάτες
500g καρότα
1 κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμού λαχανικών
Πιπέρι
Αλάτι
Τζίντζερ
Μοσχοκάρυδο
100 ml φρέσκο ​​γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:
150g τυρί Emmental
150 ml κρέμα γάλακτος

Τριμμένο τυρί Φέτα
Και για τους λάτρεις του κρέατος – μπορείτε να το σερβίρετε με καπνιστό μπέικον

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι και ψιλοκόψτε. Τα καρότα καθαρίζονται, πλένονται και κόβονται σε κύκλους. Οι πατάτες ξεφλουδίζονται, πλένονται και κόβονται σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και τα καρότα. Προσθέστε τις πατάτες και ρίξτε το ζωμό λαχανικών. Προσθέστε αλάτι για γεύση και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίστε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέστε το γάλα σε μια ροή, ανακατεύοντας συνεχώς.
Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούμε να τρίψουμε το τυρί Emmental, να τρίψουμε την φέτα ή να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος. Και οι τρεις επιλογές αποδεικνύονται πολύ νόστιμες
Και για τους λάτρεις του κρέατος – σερβίρετε με καπνιστό μπέικον. 🥓
Και φυσικά μπορούμε να το σερβίρουμε με σπιτικά κρουτόν 😍

Καλα να περνάτε! 🥕🍲

Προηγούμενο άρθροΤα πιο αφράτα και λαχταριστά pancakes με Nutella
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια τεμπελόπιτα με καλαμποκάλευρο: Ιδανική για πρωινό, brunch ή σνακ