Εκλέρ με κρέμα βανίλιας, σαντιγί και γλάσο σοκολάτας

Υλικά

Ζυμη
1 φλιτζάνι νερό,
μισό φλιτζάνι λάδι,
μια πρέζα αλάτι
ένα φλιτζάνι αλεύρι
5 αυγά ένα

Κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
8 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ αλεύρι
Αρωμα βανίλιας
100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Για την ζύμη
Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να πάρει μια βράση, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι με τη μία, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (250 γρ. φλιτζάνι), αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια προσθέτουμε τ αυγά ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.Με ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής ή σακούλα κομμένη στη γωνία φτιάχνουμε τα μακριά
σχήματα εκλέρ, σε ταψί στρωμένο με αλεύρι, όχι λαδωμένο με τίποτα (ή στρωμένο με μπέικιν χαρτί ), βάζετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 160 βαθμούς, μέχρι να τα δείτε να ροδίσουν ελαφρώς 👌👌Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟΣ, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ! ψήνουμε, κρυώνουμε, βάζουμε την κρέμα, διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας γάλακτος.

Για την κρεμα
Βράζουμε το γάλα.Ανακατεύουμε τον κρόκο με τη ζάχαρη,το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο γάλα να ομογενοποιηθεί.
Όταν βράσει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σχηματιστούν σβώλοι μέχρι να γίνει η κρέμα. Οταν πήξει κατεβαζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το άρωμα βανιλιας.
Βάζουμε διάφανη μεμβρανη να εφαπτετε της κρεμας και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΥΓ: Χρησιμοποίησα μόνο τα μισά υλικά για την κρέμα και ήταν τέλεια 😗
Κόβουμε τα εκλερ και τα γεμίζουμε με κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε και σαντιγί, είναι ακόμα πιο νόστιμα.

Το γλάσο γίνεται λιώνοντας τη σοκολάτα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί
Συχνά λιώνω τη σοκολάτα μ αυρον το τρόπο για να βγει σκληρή σαν τα εκλέρ από τα ζαχαροπλαστεία…

Ευχαριστώ για την εκτίμηση, ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη και αυτή η συνταγή, φιλιά

Torturi si prajituri Nikoleta

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδες κοτόπουλο κάρυ
Επόμενο άρθροΚέικ Χιονούλα