Εκλέρ με κρέμα

Εκτέλεση

Γάλα – 1 φλιτζάνι (250 ml).
Βούτυρο – 100 γρ.
Αλεύρι – 150 γρ.
Αλάτι – μια πρέζα.
Αυγά – 4 τεμάχια.

Κρέμα:
400 ml γάλα
2 κρόκοι,
1,5 κ.γ αλεύρι,
1,5 κουταλιά της σούπας άμυλο,
80 γρ ζάχαρη
βανιλλίνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε βούτυρο, μια πρέζα αλάτι. Λιώνουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, βράζουμε
και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, χτυπώντας , προσθέστε τα αυγά ένα-ένα. Πρόσθεσα τα αυγά κατευθείαν στη ζεστή ζύμη. Γεμίστε την έτοιμη μάζα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σύριγγα και πιέστε σε λωρίδες μήκους 10 εκ. σε ένα λαδωμένο ταψί ή με επένδυση χαρτιού ψησίματος. Αφήστε απόσταση 5 εκ. μεταξύ των λωρίδων.
Τα εκλέρ μου ψήθηκαν σε προθερμασμένο φούρνο στα 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μην ανοίγετε το φούρνο όταν ψήνετε εκλέρ.
Κάνουμε μια τρύπα στα έτοιμα εκλέρ και τα γεμίζουμε με κρέμα, σκεπάζουμε τα εκλέρ με λιωμένη σοκολάτα σε λουτρό νερού από πάνω.

Για την κρέμα
Σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φαλουερ.
Ανακατεύουμε καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι και ψήνουμε στα μικροκύματα για 3-5 λεπτά στην MAX ισχύ.
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να βγάζουμε κάθε λεπτό και να ανακατεύουμε καλά, για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Το πάχος της κρέμας εξαρτάται από το πόση ώρα θα ψήσετε, μου πήρε 4 λεπτά για να ετοιμάσω την κρέμα.

Καλή Επιτυχία

Η συνταγή είναι της Ольга Зелёная

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα κουλουράκια πεταλάκια
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα και σαντιγί